SlimFit

De eerstvolgende SlimFit groep start in januari. Interesse? Op woensdag 9 januari om 19.00 uur organiseren we een informatie avond. Graag van te voren aanmelden.


De SlimFit groep is speciaal bedoeld voor volwassenen met overgewicht.

Zou u graag willen sporten maar is de drempel om een abonnement af te sluiten bij een sportschool te hoog? Wilt u zich graag fitter gaan voelen en zou u graag wat kilo’s kwijt willen, maar dit alles wel onder deskundige begeleiding? Dan is de SlimFit groep echt wat voor u!

Alle deelnemers aan de SlimFit groep worden begeleid door een fysiotherapeut, een fitnesstrainer en een voedingsdeskundige. Met behulp van deze drie mensen zult u zich fitter gaan voelen, kilo’s kwijtraken en plezier in bewegen vinden. Wij helpen u met het bereiken van een gezonde en verantwoorde levensstijl!

Intake gesprek, testen en schema
De fysiotherapeut en fitnessinstructeur begeleiden de deelnemers aan de SlimFit groep in de fitnesszaal, op vooraf vastgestelde tijden. Voordat gestart wordt, wordt er bij elke deelnemer een kort intake gesprek afgenomen. Wat is uw doel en uw motivatie? Hoe ziet uw dagelijkse ritme er uit? Heeft u lichamelijke klachten waar we rekening mee dienen te houden? Dit soort vragen kunt u verwachten tijdens het intake gesprek. Daarna voert de fysiotherapeut of fitnessinstructeur een aantal lichamelijke testen bij u uit. Denk hierbij aan het bepalen van de BMI en het meten van het vetpercentage. Als alle testen zijn afgerond dan stelt de fysiotherapeut of de fitnessinstructeur een schema voor u op, precies afgesteld op uw huidige niveau en op het doel dat u wilt bereiken. De testen worden om de paar weken herhaald en vervolgens geëvalueerd. Aan de hand van de testen en het niveau van dat moment wordt het schema aangepast, zodat u altijd op het juiste niveau aan het sporten bent.

Sporten
Alle deelnemers aan de SlimFit groep sporten in groepsverband. Verder zijn alle deelnemers aan de SlimFit groep vrij om ook de rest van de week onbeperkt te komen fitnessen of mee te doen met de groepslessen!

Voeding
Naast de begeleiding op het gebied van bewegen, worden de deelnemers aan de SlimFit groep begeleid door een voedingsdeskundige. Deze voedingsdeskundige geeft u informatie over hoe u gezonde en verantwoorde voeding het beste kunt toevoegen aan uw dagelijkse ritme. Dit betekent dus geen shakes, geen strenge diëten en geen vooraf bepaalde weekmenu’s, maar gewoon handige tips en trucs waar u echt wat aan heeft!

Dit betekent dus dat alle deelnemers aan de SlimFit groep tegelijk starten! Het volledige traject duurt 3 maanden.
Na deze 3 maanden kunt u overschakelen op een regulier fitnessabonnement.