Behandelingen

behandelingenReguliere fysiotherapie
Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid tot algemeen fysiotherapeut. Dat betekent dat u in onze praktijk terecht kunt voor allerlei lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld nekklachten, schouderklachten, rugklachten en knieklachten. Daarnaast kunnen onze fysiotherapeuten u ook begeleiden in uw revalidatietraject na bijvoorbeeld een operatie.

Medical Taping
Medical Tape is een elastische tape die gebruikt wordt om de spieren te ondersteunen. Door de tape worden pijnklachten verminderd en verloopt het herstel sneller, zodat u weer makkelijker kunt bewegen. Spieren hebben daarnaast ook invloed op een aantal andere systemen in uw lichaam, waardoor door de tape indirect bijvoorbeeld uw bloedsomloop en lymfestelsel worden beïnvloed.

Een aantal toepassingen van het Medical Taping Concept:

  • - diverse spierklachten
  • - hooikoortsklachten
  • - vochtophopingen
  • - tenniselleboog
  • - rugklachten
  • - schouderklachten
  • - knieklachten
  • - enkelklachten

Onze fysiotherapeuten hebben de opleiding Medical Taping Concept afgerond zodat zij Medical Tape indien nodig en wenselijk kunnen gebruiken als onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling.

Neurologie
Onze collega Carlijn heeft na haar opleiding fysiotherapie de specialisatie Neuro Development Treatment afgerond. In onze praktijk kunt u daarom goed terecht voor klachten ten gevolge van diverse neurologische aandoeningen.

Het Neuro Development Treatment, ook wel Bobath genoemd, is een concept dat wereldwijd bekend is en toegepast wordt voor de behandeling van bewegingsstoornissen veroorzaakt door hersenletsel, bijvoorbeeld door een CVA.
Het concept is ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeute Berta Bobath en haar man Karel Bobath.

Het doel van de behandeling is het verbeteren van functies van het lichaam en activiteiten in het dagelijks leven. Tijdens een behandeling wordt vooral coördinatie en balans geoefend, proberen we de spierspanning onder controle te houden en wordt de patiënt gestimuleerd om de verlamde delen van het lichaam te activeren. Hierbij proberen we vooral dagelijkse activiteiten te trainen, zoals opstaan of het aan- en uitkleden.

Longrevalidatie bij astma en copd
Onze collega Marianne heeft de vernieuwde opleiding longrevalidatie afgerond. U kunt bij ons in de praktijk daarom goed terecht voor fysiotherapie voor astma en copd, volgens de nieuwste inzichten van 2020!

Het behandeltraject kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Tijdens de behandelingen staat training centraal, maar wordt ook aandacht besteed aan het verbeteren van de ademhaling.

Tijdens de behandelingen maken we gebruik van de moderne en gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur van ons sportcentrum. Hierdoor kunnen we het maximale uit de trainingen halen! Door ons ventilatiesysteem is de lucht in ons pand altijd van goede kwaliteit, wat natuurlijk erg belangrijk is voor longpatiënten.